Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Θέαμα και αδρεναλίνη στα ύψη στο Ωραιόκαστρο, στον 1o αγώνα DOWNHILL.


O δήμαρχος Ασ. Γαβότσης στο τερματισμό του μονοπατιού και του αγώνα. Συνεχάρη τους διοργανωτές δηλώνοντας ότι ο δήμος θα είναι πάντα στο πλευρό τους για την ανάδειξη του βουνού και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Ωραιοκάστρου.
Ήταν ένα σαββατοκύριακο αλλιώτικο  από  τα άλλα. Για τους ποδηλάτες μαγικό  και για το Ωραιόκαστρο μοναδικό. Στις 1- 2 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο όγδοος  αγώνας του 2ου πανελληνίου κυπέλλου Downhill στο πανέμορφο βουνό του Ωραιοκάστρου. Ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς του 2014, με τον οποίο έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα και αναδείχθηκαν οι πρωταθλητές.
  Πολλοί Ωραιοκαστρίτες ανηφόρησαν κατά το βουνό και μαζί με εκατοντάδες επισκέπτες έζησαν τον αγώνα και παρακολούθησαν το υπερθέαμα των ιπτάμενων ποδηλατών κατά μήκος του μονοπατιού. 
Πήραν μέρος πέντε αναβάτες  από το Ωραιοκάστρο, άλλοι 115 από όλη την Ελλάδα και 11 από  η Βουλγαρία. Στη πρώτη θέση της γενικής κατάταξης  ο ΚΑΡΑΜΙΧΑΙΛΙ∆ΗΣ ∆ΑΝΗΣ  από τα Γρεβενά που είναι  ανιψιός του Γιάννη της Cyta του Ωραιοκάστρου, με χρόνο 2:07.826, δεύτερος ο ΑΝ∆ΡΙΩΤΗΣ

Εκατοντάδες Ωραιοκαστρίτες άφησαν τον μικρόκοσμο του Ωραιοκάστρου και βγήκαν στον καθαρό αέρα του βουνού δίπλα στο μονοπάτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με 2:08.802 και τρίτος ο Βούλγαρος  Gatev Stivian Svetlinov με   2:12.395.  Οι  ποδηλάτες του Ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου  είχαν  κάποιες ατυχίες κατά τη διάρκεια του αγώνα με αποτέλεσμα ο Φινίδης Νίκος να τερματίσει  στην 37η θέση στην γενική κατάταξη και στην 8η στην κατηγορία master, ενώ ο Κουτουξίδης  Θόδωρος «έμεινε» από …ποδήλατο, αφού μετά από ένα άλμα αυτό  έσπασε.
Το εξαιρετικό ποδηλατικό μονοπάτι ξεκινάει  ψηλά από τη ράχη του βουνού με την μαγευτική θέα και προς τη λίμνη της Κορώνειας και  από την άλλη μεριά προς το Θερμαϊκό   και τη  Θεσσαλονίκη. Από την αφετηρία του αγώνα, οι αναβάτες αφού έριχναν μια τελευταία ματιά στον ορίζοντα ξεκινούσαν την κούρσα της κατάβασης σε ένα μονοπάτι που τα μέλη του ποδηλατικού συλλόγου με ανεξάντλητη θέληση και μπόλικη δουλειά κατασκεύασαν με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Ο  στόχος τους, που  ήταν η  δημιουργία μιας
O δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης μαζί με τον εθελοντή γιατρό, μπροστά απο την σκηνή του ιατρείου εκστρατείας του αγώνα και τον αντιδήμαρχο Ε. Καραστερίου.
πίστας  όπου θα μπορούσε να διεξαχθεί αγώνας  επετεύχθη.  Perfect,  Perfect,  έλεγαν και ξαναέλεγαν οι Βούλγαροι  αναβάτες. Και αυτοί ξέρουν!  Το ίδιο και οι Έλληνες ποδηλάτες που δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους και με την κάθε ευκαιρία έδιναν τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και το καταπληκτικό μονοπάτι- πίστα.  Το μονοπάτι είναι ένα απολαυστικό flow trail μήκους 1,6km που περιλαμβάνει   πέντε  ξύλινα άλματα, δέκα  μπερμάκια, ένα ζόρικο rock garden, αρνητικές κλίσεις κι ένα μεγάλο τραπέζι 14 μέτρων στην κατάληξή  του.  Γενικά έχει  φοβερή ροή και σχεδόν δεν θέλει πουθενά   πετάλι. Η διαδρομή ξεκινάει ανάμεσα από τα πουρνάρια και στη συνέχεια ελίσσεται ανάμεσα στα πεύκα. Με λίγα λόγια με μια τέτοια  πίστα, που προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση στους αναβάτες  και τους θεατές και με την αδρεναλίνη στα ύψη, μαζί με  την φοβερή λιακάδα, αλλά  και το  ευχάριστο κλίμα μεταξύ των αγωνιζόμενων, μπορούμε να πούμε ότι ήταν   ένα ιδιαίτερα πετυχημένο αγωνιστικό ποδηλατικό διήμερο για το Ωραιόκαστρο.
Οι  αναβάτες  από το πρωί της Κυριακής έκαναν δύο υποχρεωτικές καταβάσεις, για να κάνουν  μια με χρονομέτρηση. Τα τρία φορτηγά που διέθεσε ο δήμος Ωραιοκάστρου,  δεν σταμάτησαν να μεταφέρουν  ακατάπαυστα τους ποδηλάτες με τα ποδήλατά τους ψηλά στον αφετηρία του αγώνα.  Σημειώθηκαν 20 περιστατικά πτώσεων, που αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τους εθελοντές γιατρούς και διασώστες, που είχαν απλωθεί κατά μήκος του μονοπατιού για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους 121 ποδηλάτες που πήραν μέρος σε αυτόν τον θαυμάσιο αγώνα.
O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανάμεσα στους ποδηλάτες που ετοιμάζονται στην αφετηρία για την κατάβαση.
Ο  δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης παραβρέθηκε από νωρίς στον αγώνα, κατατοπίστηκε  από τους διοργανωτές και επισκέφθηκε το σκηνή του ιατρείου για να ενημερωθεί  από τους γιατρούς για τα περιστατικά των πτώσεων. Παρακολούθησε δε τον αγώνα από την αφετηρία, την εξέδρα των αλμάτων και από το σημείο του τερματισμού, μαζί με τον αντιδήμαρχο Μυγδονίας και τεχνικών έργων Ε. Καραστερίου. Όπως επίσης και ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς και  δημοτική σύμβουλος Βικτώρια Γεράκη, αλλά  και ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Γ. Νικόπουλος. Στην απονομή παραβρέθηκαν και ο αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Η. Τσακαλίδης και ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Π. Αταμιάν.
Ήταν ίσως η μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ στο δήμο Ωραιοκάστρου με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια και συμμετοχή, που  προσέλκυσε εκατοντάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια του διήμερου. Ο δε πρόεδρος του ποδηλατικού συλλόγου Ωραιοκάστρου Γ. Μουρατίδης, δήλωσε από ποδηλατικής πλευράς  ότι «Θεωρούμε ότι ήταν ότι καλύτερο έγινε φέτος ποδηλατικά στην πόλη!!!»
Οι Ωραιοκαστρίτες, αλλά και πλήθος επισκεπτών κατέκλυσαν στην κυριολεξία το πάρκο της Ολυμπιάδος, που ήταν ο τερματισμός και το επίκεντρο του αγώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου